Menu Close

O nama

Primarna strategija Fitz F banke u ulasku na crnogorsko tržište je pružanje komplementarnih resursa i vještina finansijskom sektoru i zemlji u cjelini. Ovi komplementarni resursi uključuju traženje i olakšavanje stranih direktnih investicija u zemlji i razvoj infrastrukture finansijskog sektora sa naglaskom na razvoj ljudskog kapitala.

Fitz F banka je prestižna banka čiji je primarni cilj glavno sredstvo za razvoj Crne Gore kao važnog regionalnog centra finansijskih usluga i visokokvalitetne industrije slobodnog vremena.

FFB planira aktivno provoditi savjetodavne usluge za investicijsko bankarstvo. Indikativno, to će uključivati: Koordinaciju i rukovodstvo u javnoj ponudi subjekata u javnom vlasništvu, savjetodavne usluge u transakcijama povećanja osnovnog kapitala, konsultantske usluge za javni sektor, pokrivajući velike infrastrukturne projekte ili međunarodne tendere za korištenje javnih objekata (tj. Koncesije za puteva itd.). Usluge savjetovanja o kapitalu će biti dopunjene kreditnim sredstvima za finansiranje projekata koje Banka planira da ponudi, kako bi mogla pružiti punu podršku svojim klijentima.

Banka će svoju kreditnu aktivnost usmjeriti na velike infrastrukturne projekte koji će stvoriti vlastiti novčani tok i stoga predstavljati relativno nizak profil rizika. Banka u načelu ne predviđa kreditiranje velikih korporativnih subjekata za potrebe obrtnog kapitala (tj. Kratkoročne).

Usluge depozita će se fokusirati na proizvode koji zadovoljavaju potrebe pojedinaca visokih neto vrijednosti, prvenstveno stranih. Depozit – Investicione usluge će se nuditi zajedno sa uslugama privatnog bankarstva i vršit će se preko trezorske organizacije Banke.